14 March 2005

МОЛОДІ ДОСЛІДНИКІ (continued)

На початку другого дня роботи конференції працювали секції “Трансформації в Європейській Унії” та “Наслідки розширення ЄУ”, модераторами на яких були Ірина Солоненко, магістр з європейських студій, та Костянтин Мойсеєнко, магістр з менеджменту зовнішньо-економічної діяльності. Виступили з доповідями та взяли участь в дискусіях студенти ДонДУУ, Національного університету “Києво-Могилянська Академія”, Чернівецького торгівельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Донецького національного університету. До роботи сесії також приєднались професор зі Сполучених Штатів Барні Раффілд ІІІ, який вже давно співпрацює з ДонДУУ, та менеджер Євроклубу при Донецькому інституту ринку та соціальної політики Вікторія Узлова.


Після тренінгу “One-page-essay writing”, що провів для учасників конференції Беррі Хеббі, і завдяки якому багато студентів дізнались про важливість вміти стисло висловлюватися та тонкощі написання есе на одну сторінку, продовжилась робота наукових сесій конференції. Секція “Євроінтеграція України” працювала у двох робочих групах, і за допомогою модераторів к.е.н., доцента Олени Ткаченко та к.т.н., доцента Валентини Дятлової обговорили велику кількість доповідей.

Ввечері учасники конференції відвідали Донецький академічний державний театр опери та балету ім. А.Солов’яненка, де деякі з гостей вперше побачили оперету, а також Донецьку обласну державну філармонію ім. С.Прокоф’єва, де відбувся присвячений жінкам концерт.
На заключний третій день працювала секція “Глобальні трансформації”, де були підняті питання про майбутнє європейської інтеграції та світового устрою в цілому. Підсумки наукової роботи конференції були підбиті на майстерні з написання резолюції, де учасники у робочих групах виокремили найважливіші тези, які звучали впродовж усіх трьох днів роботи конференції. За результатами майстерні був підготовлений проект резолюції учасників конференції, який за допомогою електронної пошти міг бути дороблений згодом. Усі учасники написали свої відгуки про враження від конференції, а також заповнили анонімні анкети щодо оцінки організації конференції.

На закритті конференції всі отримали сертифікати міжнародного зразку, а гості з інших міст України отримали комплекти наукових праць та науково-методичних розробок викладачів кафедри “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” ДонДУУ. Зі свого боку, гості подякували організаторам за запрошення на конференцію до Донецька та висловили сподівання, що конференція з європейських студій стане регулярною, а наукові зв’язки будуть розвиватися й надалі.

Після церемонії закриття відбулась фото-сесія, були взяті інтерв’ю (див. нижче). Прощання з учасниками продовжилось аж до перону.

No comments:

Google+